В Ужгороді встановили лавку, від якої можна заряджати гаджети

вересня 02 / 2020
В Ужгороді встановили  лавку, від якої можна заряджати гаджети

У середу, 2 вересня, в Ужгороді відбулася непересічна подія – на набережній Незалежності встановили сонячну лавку для зарядки мобільних пристроїв, повідомляє "Сайт міста Ужгород".



Лавку встановлено за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку "USAID" у рамках проєкту "Акселератор важливих ідей". Ідея полягає в тому, щоб не просто встановити лавочку з сонячними панелями, а продемонструвати можливості і користь альтернативних джерел енергії. Встановлена лавочка дозволить одночасно заряджати чотири гаджети, для чого у конструкції є відповідні роз’єми.

Ще під час встановлення об’єкту знайшлися охочі зарядити свої мобільні телефони. Це вдалося зробити і за відсутності сонця, адже накопиченої в акумуляторі енергії вистачає, аби користуватися зарядними пристроями навіть вночі.

Лавка зроблена у Луцьку, на підприємстві, яке має досвід у виготовлені такого обладнання. Коштувала вона нам разом із доставкою менше 20 тисяч гривень. Звичайно, хотілося б, щоб таких реалізованих ідей у місті ставало більше.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар