Новини Закарпаття

«Велике будівництво» басейнів, амбулаторій, доріг. Що побудують на Закарпатті?

 «Велике будівництво» басейнів, амбулаторій, доріг. Що побудують на Закарпатті?

Президент Володимир Зеленський заявив, що наступного року почнуть будівництво басейнів при навчальних закладах: школах, садочках чи центрах реабілітації. Про це повідомляє прес-служба Президента.

Окрім цього, в рамках програми “Велике будівництво” продовжать реконструювання доріг, шкіл, садочків, а також розпочнуть відновлювати музеї замки та інші “туристичні магніти”.

До списку увійдуть найважливіші музеї, замки та туристичні місця України. Президент відзначив, що дорога має кудись привести, у якесь місце, а навколо має бути сучасна інфраструктура. І така інфраструктура сприятиме розвитку туризму та бізнесу в Україні.

Наразі об’єкти, що були розпочаті в рамках “Великого будівництва” готові на 67%. Про це заявили у Мінрегіоні.

А що на Закарпатті?

Щодо Закарпатської області, то в Ужгороді наразі виділено на капітальний ремонт басейну класичної гімназії по вул. 8-го Березня понад 6 млн гривень з місцевого бюджету. Ступінь готовності – 83%. Заплановано завершити роботи до кінця жовтня.

Окрім цього, у Невицькому на будівництво спортивного комплексу виділено із держбюджету майже 2 млн гривень та 229 тисяч із місцевого бюджету. Дата завершення – 28 серпня.

У Мукачеві виділено 10 млн з державного та 5 млн з місцевого бюджету на реконструкцію спортивних полів, бігових доріжок та трибун ДЮСШ по вул. Духновича, 93. Планова дата завершення робіт – 30 вересня 2020 року.

На Перечинщині у селі Раково проведуть реконструкцію загальноосвітньої школи з добудовою спортивного залу. З держбюджету виділили 4,8 млн, з місцевого – 859 тисяч.

Також у рамках цієї програми буде збудовано амбулаторії у селах Чорноголова, Дубриничі, Кам’яниця, Батфа.

Більше об’єктів, суми фінансування та терміни виконання можна подивитись на інтерактивній карті на сайті.

Оксана ЧОПАК
Перейти на сайт