Розпочато реконструкцію Невицького замку

серпня 19 / 2020
Розпочато реконструкцію Невицького замку
Почалися перші роботи з укріплення стін Невицького замку

Невицький замок на Ужгородщині руйнувався, бо виявилося, що замок не перебуває під охороною держави, а є в комунальній власності села Кам'яниця. У села грошей на утримання замку немає. А потім тодішній голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль повідомив, що Закарпатська ОДА забрала замок в оперативне керування управлінню культури і на роботи по реконструкції замку з резервного фонду та бюджету області буде виділено 4,6 млн. грн.

Більше того, перед візитом в Закарпаття дружини Президента Марини Порошенко на сторінці Фонду Порошенка у "Фейсбук" був допис, який давав оптимістичний прогноз на реконструкцію замку.

Згодом суд таки повернув замок у власність області і було обіцяно виділити перший транш у 10 мільйонів на реконструкцію замку.

Але час йшов і нічого не робилося. А потім влада оголосила, що починає демонтаж аварійного даху вежі замку. Під це виділили кошти. Однак, як виявилося, кошти для демонтажу вже не потрібні. Дах не витримав вітру і впав.

І ось зараз на реконструкцію Невицького замку вирішили виділили 9 млн. 250 тисяч грн.

Гроші на реконструкцію повинні були надійти ще в середині липня.

Скоріше за все, вони нарешті надійшли і почалися перші реконструкційні роботи. Наразі ведуться роботи по укріпленню мурів. У планах також реконструювати дві вежі замку.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар