На реставрацію Невицького замку виділили понад 9 мільйонів гривень

липня 03 / 2020
На реставрацію Невицького замку виділили понад 9 мільйонів гривень
Невицький замок на Ужгородщині руйнувався, бо виявилося, що замок не перебуває під охороною держави, а є в комунальній власності села Кам'яниця. У села грошей на утримання замку немає. А потім тодішній голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль повідомив, що Закарпатська ОДА забрала замок в оперативне керування управлінню культури і на роботи по реконструкції замку з резервного фонду та бюджету області буде виділено 4,6 млн. грн.

Більше того, перед візитом в Закарпаття дружини Президента Марини Порошенко на сторінці Фонду Порошенка у "Фейсбук" був допис, який давав оптимістичний прогноз на реконструкцію замку.

Згодом суд таки повернув замок у власність області і було обіцяно виділити перший транш у 10 мільйонів на реконструкцію замку.

Але час йшов і нічого не робилося. А потім влада оголосила, що починає демонтаж аварійного даху вежі замку. Під це виділили кошти. Однак, як виявилося, кошти для демонтажу вже не потрібні. Дах не витримав вітру і впав.

Згодом знову появилася інформація, що на реконструкцію замку будуть виділені кошти. Але стался так, що їх виділили перед закінченням року. Кошти до кінця року засвоїти не встигли і вони повернулися в бюджет.

І ось зараз вдалося зробити так, що кошти на реконструкцію замку виділять не в кінці року, а вже зараз.

Директор підрядної організації, яка виконуватиме роботи, Тарас Стадницький повідомив, що гроші надійдуть 16 липня. Це буде 9 мільйонів 250 тисяч гривень. За ці гроші проведуть реконструкцію двох веж замку та деякі стіни.
Категорія : Економика


Залишити Коментар