На Хустщині у селі Сокирниця є потужне підприємство по видобутку і переробці цінного мінералу – цеоліту

серпня 06 / 2020
На Хустщині у селі Сокирниця є потужне підприємство по видобутку і переробці цінного мінералу – цеоліту
На Хустщині у селі Сокирниця є потужне підприємство по видобутку і переробці цінного мінералу – цеоліту. З об’єктом в ході робочого візиту кількома днями раніше ознайомився голова Закарпатської ОДА – Олексій Петров.

Єдиний в Україні цеолітовий завод розташований на Закарпатті – у с. Сокирниця Хустського району на території Сокирницького родовища. Цеоліти – велика група мінералів, які використовують у найрізноманітніших галузях промисловостідля очищення природних вод,як адсорбенти для одержання цементу; у сільському господарстві — для підвищення родючості ґрунтів, збереження добрив від вимивання;у тваринництві як біологічна добавка у корм (забезпечує високий приріст молодняку, підвищує несучість курей).

Цей мінерал широкого застосування видобувають і переробляють на підприємстві ТзОВ «Сокирницький цеолітовий завод». Нещодавно з ним ознайомився голова Закарпатської ОДА – Олексій Петров. Сокирницьке підприємство по виробництву цеоліту складається із 2х частин: кар’єру по видобутку корисної копалини та заводу попереробці цеолітової продукції.

Підприємство і справді потужне: як щодо виробництва, так і щодо кількості робочих місць. Приємним є те, що підприємство у час карантину не занепало, а навпаки – набрало обертів. Тут збільшуютьсяоб’єми виробництва, і за словами керівництва заводу найближчим часом іплоща підприємства розшириться. Як результат, збільшиться кількість робочих місць, і,відповідно, надходжень до місцевого бюджету.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар