Роботу садків на Закарпатті можуть дозволити з наступного тижня

липня 26 / 2020
Роботу садків на Закарпатті можуть дозволити з наступного тижня
З наступного тижня на Закарпатті можуть запрацювати дитячі садки. Про це сьогодні розповів заступник голови Закарпатської ОДА Олег Коцюба. Рішення прийматимуть на засіданні регіональної комісії з надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, голова ОДА Олексій Петров 21 липня сказав: рішення про відкриття садків регіональна комісія приймати не може, це повноваження державної комісії. Сьогодні цю інформацію спростував головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, який перебуває на Закарпатті з робочою поїздкою. Він повідомив: чи відкривати садочки з 25 травня — кожен регіон вирішує окремо.

«Садочки в Україні відкриті з 25 числа, — наголосив Віктор Ляшко, — відповідно до постанови Кабінету міністрів, коли вводився адаптивний карантин. Тепер садочки можуть відкриватися рішенням регіональних комісій з надзвичайних ситуацій відповідно до епідемічної ситуації на місцях. Прийнята постанова, у якій йдеться, що школи й дитячі садочки не будуть працювати виключно в червоних зонах. Оскільки в умовах адаптивного карантину будуть чотири зони: зелена, жовта, помаранчева й червона. І саме в червоній, там де найгірша епідситуація, будуть обмеження офлайн освіти».



Олег Коцюба, перший заступник голови Закарпатської ОДА, сказав, що рішення щодо роботи дитсадків буде прийнято на наступному засідання комісії із урахуванням пропозицій батьків та епідеміологів:

«Звичайно, буде врахований термін на підготовчі заходи, оскільки перед тим, як запускати діток у ці заклади необхідна дуже ретельна інспекція. Будемо залучати всіх представників органів, які контролюватимуть це. Такими спільними зусиллями буде проведена ця робота, і як результат – рішення комісії», — пояснив посадовець.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар