На Закарпатті порожні садочки, замок на дверях, і все через карантин

травня 21 / 2020
На Закарпатті порожні садочки, замок на дверях, і все через карантин
Порожні садочки, замок на дверях, подвір’я заросло травою – садочки закриті вже третій місяць у зв’язку з карантином.

А от на дитячих майданчиках міста – людно і гамірно, адже малечі потрібне свіже повітря та порція розваг. Проте діти мріють повернутися в улюблені групи! Батьки викручуються, як можуть: гуляють по черзі, залучають бабусь, дідусів, чи когось з рідні, або ж наймають няню. Усі в очікуванні відкриття садочків.

Без м’яких іграшок, килимів з ворсом, вимірювання температури вихованцям і працівникам садочків, наявність антисептиків, режим гігієни, дизінфекція і провітрювання приміщень тощо – Міністерство охорони здоров’я збирає пропозиції щодо роботи ДНЗ під час карантину. Відповідне розпорядження головного санітарного лікаря оприлюднено 18 травня 2020 року. Коли ж запрацюють садочки і в якому режимі? – офіційно в управлінні освіти Ужгородської міської ради не коментують, бо вказівок та розпоряджень поки немає. Президент України Володимир Зеленський на паресконференції 20 травня заявив, що відкриються дитячі садочки з 25 травня.

Раніше, заступник міністра охорони здоров’я і головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко зазначав, що поновлення роботи дитсадків в країні можливе, якщо число випадків коронавірусу буде йти до зниження. Варто сподіватися на позитивну статистику і відновлення роботи закладів дошкільної освіти!

Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар