На Рахівщині провели онлайн-навчання для директорів та заступників шкіл

липня 17 / 2020
На Рахівщині провели онлайн-навчання для директорів та заступників шкіл
16 липня 2020 року, з ініціативи голови Рахівської районної ради Василя Дан, КП «Агенція регіонального розвитку Рахівщини» спільно з Закарпатським регіональним офісом Програми U-LEAD з Європою провели онлайн-навчання для директорів та заступників шкіл Рахівського району.
Темою навчання став Проектний менеджмент в системі освіти.
Участь у заході взяли понад 30 представників освітянської галузі Рахівського району. Навчання проводили: Микола Сюсько – керівник Закарпатського регіонального офісу Програми U-LEAD з Європою, Павло Рябоконь – радник з впровадження муніципальних послуг Закарпатського РО, Михайло Бундзяк – радник з питань фінансів Закарпатського РО та Ліна Функен – директор Агенції регіонального розвитку Рахівщини.
Як зазначив Василь Іванович, в умовах децентралізації керівники освітніх установ отримують ширші повноваження, більшу автономію та змогу залучати зовнішніх інвесторів для потреб власних закладів, зокрема, для покращення матеріально-технічних умов та якості надання освітніх послуг. Нові можливості є своєрідним викликом, адже потребують більшої обізнаності в методах залучення інвестицій. Саме тому голова Рахівської районної ради Василь Дан ініціював та всіляко сприяв у організації та проведенні даного навчання.
У свою чергу керівник Закарпатського РО Микола Сюсько зазначив, що консультація була покликана пояснити директорам та заступникам директорів шкіл Рахівського району, що очікує заклади освіти після створення об’єднаної територіальної громади. Також консультацію здійснили для роз’яснення учасникам заходу особливостей організації процесу управління освітою в об’єднаній територіальній громаді, процедуру створення опорного закладу освіти та актуальних питань щодо організації його роботи.
Так освітянам пояснили, звідки брати додаткові ресурси, надали кілька цікавих прикладів з проєктами, які вже були реалізовані в ОТГ краю; де отримати інформацію про державні програми, функціонування державного фонду регіонального розвитку тощо.
Учасникам консультацій було рекомендовано провести аналіз мережі освітніх закладів та розрахувати потенційний вплив мережі на якість отримання освітніх послуг мешканцями громади, до переходу повноважень з управління освітою в ОТГ.
У підсумку учасники консультації показали високий рівень розуміння та важливості цієї тематики для забезпечення надання якісних освітніх послуг в ОТГ.
На завершення голова Рахівської районної ради Василь Дан зазначив, що це лише перший семінар та пообіцяв за потреби провести в подальшому ще декілька подібних тренінгів і допомагати керівництву освітніх закладів краю.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар