В Тячівській ОТГ створені дві опорні школи

липня 09 / 2020
В Тячівській ОТГ створені дві опорні школи
Сьогодні, 9 липня, у залі кінотеатру ім.Т.Шевченка відбулося перше пленарне засідання 39-ї сесії Тячівської міської ради сьомого скликання. Роботою зібрання керував Тячівський міський голова Іван Ковач.

На порядку денному були нагальні питання – створення опорних закладів освіти у Тячівській ОТГ та зміни до бюджету об’єднаної громади.

Найперше, депутати затвердили підсумки виконання бюджету Тячівської міської ради за перше півріччя 2020 року та прийняли зміни до бюджету Тячівської ОТГ. Зокрема, виділили кошти на капітальний ремонт вулиць: проїзної частини вул.Шкільна в с.Руське Поле – 1,8 млн грн., вул.Шкільна до кладовища в с.Тячівка – 1,5 млн грн., вул.Садова в с.Лази – 2,8 млн грн.; на потреби відділу освіти – роботи з монтажу огорожі, металеву огорожу Тячівських ДНЗ №1 та №5, літній павільйон для Лазівського ДНЗ – 250 тис. грн., книги для випускників, придбання кубків, грамот – 126 тис. грн., придбання матеріалів та господарського інвентарю, безконтактних термометрів для ДНЗ – 100 тис. грн., заробітна плата – 200 тис. грн., співфінансування для придбання обладнання для харчоблоків – 46 тис. грн., альтанка у ДНЗ №5 – 50 тис. грн., капітальний ремонт покрівлі та внутрішніх приміщень Руськополівської ЗОШ І-ІІІ ст. – 1,7 млн грн., капітальний ремонт покрівлі та внутрішніх приміщень Тячівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім.В.Гренджі-Донського – 2 млн грн. Залишки освітньої субвенції розподілили таким чином: на шкільні меблі, обладнання для підключення до системи Інтернет та для кабінету фізики у Тячівській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 – 1,438 млн грн., ремонти внутрішніх вбиралень Округлянської, Руськополівської, Тячівської №2, ім.Ш.Голлоші – 1,5 млн грн.

Наступним рішенням сесії депутати утворили на базі Тячівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім В.Гренджі-Донського комунального опорного закладу освіти «Тячівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 імені В. Гренджі-Донського Тячівської міської ради Закарпатської області» та на базі Лазівської ЗОШ І-ІІІ ст. – комунального опорного закладу освіти «Лазівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Тячівської міської ради Закарпатської області».

Водночас припинили діяльність Округлянської ЗОШ І-ІІ ст. в результаті її реорганізації шляхом приєднання як філії до комунального опорного закладу освіти «Лазівська ЗОШ І-ІІІ ступенів Тячівської міської ради Закарпатської області» та реорганізували Тячівківську ЗОШ І-ІІ ст. шляхом приєднання як філії до комунального опорного закладу освіти «Тячівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 імені В.Гренджі-Донського Тячівської міської ради Закарпатської області».

Реалізують ці рішення після 30 липня, коли школи видадуть випускникам документи про здобуття загальної середньої освіти.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар