Новини Закарпаття

Владіслав Поляк запропонував присвоїти звання Почесного громадянина Виноградова Етеллі Чуприк

Владіслав Поляк запропонував присвоїти звання Почесного громадянина Виноградова Етеллі Чуприк

Народний депутат України Владіслав Поляк звернувся до Виноградівської міської ради з ініціативою присвоїти звання Почесний громадянин міста Виноградів славетній музикантці, віртуозу, грою якої захоплювалися у різних країнах світу, корінній виноградівчанці – Етеллі Чуприк. Вона приурочена до річниці з дня народження славної піаністки, що відзначається 20 червня. Про це політик написав у своєму профілі у соцмережі.

«З трирічного віку вона навчалася грі на фортепіано, а у свої п’ять років вже дала перший концерт, на якому виконала твори Шопена та Шуберта.

Наша землячка, виноградівка Еттела Чуприк була справжнім віртуозом. Її гра пронизувала до самих кісток. У репертуарі виконавиці близько 300 сольних творів та незліченна кількість виступів із всесвітньо відомими диригентами.

Позитивна та приємна, вона точно вірила, що у житті білих клавіш більше, ніж чорних.

На превеликий жаль, минулого року, на 56-му році життя видатна закарпатка відійшла у вічність.

Сьогодні, 20 червня, День народження Етелли Чуприк.

Напередодні у соцмережах обговорювали можливість посмертно присвоїти пані Етеллі звання «Почесний громадянин міста Виноградів».

Поділяючи думки містян, звернувся до міської влади з цієї ініціативою та з проханням назвати на її честь одну з вулиць міста.

Виноградів завжди пам’ятатиме свою талановиту доньку!» - зазначив Владіслав Поляк.

Перейти на сайт