Владіслав Поляк запропонував присвоїти звання Почесного громадянина Виноградова Етеллі Чуприк

червня 20 / 2020
Владіслав Поляк запропонував присвоїти звання Почесного громадянина Виноградова Етеллі Чуприк

Народний депутат України Владіслав Поляк звернувся до Виноградівської міської ради з ініціативою присвоїти звання Почесний громадянин міста Виноградів славетній музикантці, віртуозу, грою якої захоплювалися у різних країнах світу, корінній виноградівчанці – Етеллі Чуприк. Вона приурочена до річниці з дня народження славної піаністки, що відзначається 20 червня. Про це політик написав у своєму профілі у соцмережі.

«З трирічного віку вона навчалася грі на фортепіано, а у свої п’ять років вже дала перший концерт, на якому виконала твори Шопена та Шуберта.

Наша землячка, виноградівка Еттела Чуприк була справжнім віртуозом. Її гра пронизувала до самих кісток. У репертуарі виконавиці близько 300 сольних творів та незліченна кількість виступів із всесвітньо відомими диригентами.

Позитивна та приємна, вона точно вірила, що у житті білих клавіш більше, ніж чорних.

На превеликий жаль, минулого року, на 56-му році життя видатна закарпатка відійшла у вічність.

Сьогодні, 20 червня, День народження Етелли Чуприк.

Напередодні у соцмережах обговорювали можливість посмертно присвоїти пані Етеллі звання «Почесний громадянин міста Виноградів».

Поділяючи думки містян, звернувся до міської влади з цієї ініціативою та з проханням назвати на її честь одну з вулиць міста.

Виноградів завжди пам’ятатиме свою талановиту доньку!» - зазначив Владіслав Поляк.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар