Новини Закарпаття

Задля забезпечення належних освітніх потреб та підвезення школярів погоджено розподіл коштів залишку освітньої субвенції

 Задля забезпечення належних освітніх потреб та підвезення школярів погоджено розподіл коштів залишку освітньої субвенції
Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, яку очолює Василь Кошеля.

У роботі засідання взяли участь: перший заступник голови облради Йосип Борто, заступник голови ОДА Ольга Травіна, керівники окремих підрозділів облдержадміністрації.

Присутні члени комісії, а це – Мирослав Білецький, Олександр Ледида, Василь Губаль, Андрій Шекета, Мікловш Товт найперше розглянули питання щодо розподілу залишку цільових коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам Закарпатської області у сумі 69 млн 578 тис грн. Ішлося про розподіл фінансів на придбання 16 шкільних автобусів – 26620,9 тис грн; ремонт і придбання обладнання для їдалень (харчоблоків) закладів загальної середньої освіти – 16 476, 8 тис грн; забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов у приміщеннях таких закладів – 26130, 5 тис грн; придбання обладнання спецшколам і навчально-реабілітаційним центрам, де навчаються діти із зниженим зором, слухом – 350 тис грн.

Інформували з цих питань директор департаменту фінансів ОДА Петро Лазар і його заступник – Наталія Боркулеш, а також директор департаменту освіти і науки ОДА Ганна Сопкова.

Андрій Шекета порушив питання про необхідність врахування Міністерством освіти і науки України у порядку перевезення школярів такого фактору як відстань, а Василь Губаль – обслуговування шкільних автобусів. Василь Кошеля, підтримуючи ініціативу членів комісії, закликав департамент освіти і науки ОДА в подальшому з метою тісної взаємодії всі пропозиції і рекомендації спочатку погоджувати з депутатами облради, профільною комісією і тільки узгоджений варіант надавати профільному міністерству.

Наголошувалось також, що розподіл залишку освітньої субвенції між головними розпорядниками коштів та бюджетами міст, районів і ОТГ відображено в проєкті рішення про внесення змін до обласного бюджету та буде розглянуто обласними обранцями у сесійній залі.

Відтак комісія погодила питання про співфінансування з бюджетів районів і ОТГ закупівлі шкільних автобусів за рахунок залишку коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на загальну суму 1 млн 990 тис грн. Зазначалось, що на сьогодні відповідні рішення вже прийняло 11 самоврядних громад краю.

Також профільна комісії у межах компетенції та функціонального спрямування розглянула й інші важливі для життєзабезпечення краю питання, порушені у зверненнях до обласної ради.

Пресслужба облради
Перейти на сайт