Задля забезпечення належних освітніх потреб та підвезення школярів погоджено розподіл коштів залишку освітньої субвенції

червня 12 / 2020
 Задля забезпечення належних освітніх потреб та підвезення школярів погоджено розподіл коштів залишку освітньої субвенції
Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, яку очолює Василь Кошеля.

У роботі засідання взяли участь: перший заступник голови облради Йосип Борто, заступник голови ОДА Ольга Травіна, керівники окремих підрозділів облдержадміністрації.

Присутні члени комісії, а це – Мирослав Білецький, Олександр Ледида, Василь Губаль, Андрій Шекета, Мікловш Товт найперше розглянули питання щодо розподілу залишку цільових коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам Закарпатської області у сумі 69 млн 578 тис грн. Ішлося про розподіл фінансів на придбання 16 шкільних автобусів – 26620,9 тис грн; ремонт і придбання обладнання для їдалень (харчоблоків) закладів загальної середньої освіти – 16 476, 8 тис грн; забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов у приміщеннях таких закладів – 26130, 5 тис грн; придбання обладнання спецшколам і навчально-реабілітаційним центрам, де навчаються діти із зниженим зором, слухом – 350 тис грн.

Інформували з цих питань директор департаменту фінансів ОДА Петро Лазар і його заступник – Наталія Боркулеш, а також директор департаменту освіти і науки ОДА Ганна Сопкова.

Андрій Шекета порушив питання про необхідність врахування Міністерством освіти і науки України у порядку перевезення школярів такого фактору як відстань, а Василь Губаль – обслуговування шкільних автобусів. Василь Кошеля, підтримуючи ініціативу членів комісії, закликав департамент освіти і науки ОДА в подальшому з метою тісної взаємодії всі пропозиції і рекомендації спочатку погоджувати з депутатами облради, профільною комісією і тільки узгоджений варіант надавати профільному міністерству.

Наголошувалось також, що розподіл залишку освітньої субвенції між головними розпорядниками коштів та бюджетами міст, районів і ОТГ відображено в проєкті рішення про внесення змін до обласного бюджету та буде розглянуто обласними обранцями у сесійній залі.

Відтак комісія погодила питання про співфінансування з бюджетів районів і ОТГ закупівлі шкільних автобусів за рахунок залишку коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на загальну суму 1 млн 990 тис грн. Зазначалось, що на сьогодні відповідні рішення вже прийняло 11 самоврядних громад краю.

Також профільна комісії у межах компетенції та функціонального спрямування розглянула й інші важливі для життєзабезпечення краю питання, порушені у зверненнях до обласної ради.

Пресслужба облради
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар