В Ужгороді висвятили єпископа Мукачівської греко-католицької єпархії Теодора

липня 17 / 2024
В Ужгороді висвятили єпископа Мукачівської греко-католицької єпархії Теодора

⛪ У присутності майже 2 тисяч гостей з усього світу в Ужгороді, в Хрестовоздвиженському греко-католицькому катедральному соборі, сьогодні відбувся обряд хіротонії та інтронізації єпископа-номінанта Теодора (Мацапула) на правлячого єпископа Мукачівської греко-католицької єпархії. Серед гостей - Блаженніший Святослав, Верховний архієпископ Києво-Галицький, митрополит Київський — предстоятель Української греко-католицької церкви, єпископи з країн Глобального Півдня, США, представники різних релігійних конфесій. На висвяченні нового єпископа Мукачівської греко-католицької єпархії Теодора були присутні голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай, в.о. голови ОВА Мирослав Білецький, депутати обласної ради Іван Дуран, Ярослав Шукаль, Василь Іванчо.
⛪ Це - знакова подія для усього Закарпаття. Вперше з 1932 року в ужгородському греко-католицькому соборі висвятили єпископа-ординарія, призначеного саме для Мукачівської греко-католицької єпархії. Тоді єпископом став Олександр Стойка.
⛪ Роман Сарай висловив впевненість, що Владика продовжить славні справи свого тезки - єпископа Теодора Ромжі, а також Мілана Шашіка та інших єпископів – які невтомно дбали, щоби український народ зростав у вірі і будував своє життя на основах християнської моралі. Голова Закарпатської обласної ради побажав Владиці міцного здоров’я, безкрайньої любові, милості Божої, наснаги у цій не легкій праці на благо закарпатців.
Категорія : Релігія


Залишити Коментар