Молитовний сніданок в Ужгороді: єднання за перемогу та мир

квітня 26 / 2024
Молитовний сніданок в Ужгороді: єднання за перемогу та мир

🙏 Сьогодні в Ужгороді відбувся молитовний сніданок. Представники різних релігійних конфесій, органів державної влади, депутатського корпусу, військові, волонтери, митці, медики та громадські діячі зібралися разом аби помолитися за Україну, за людей, які потребують допомоги, за тих, хто відстоює незалежність країни на фронті, за полонених, які обов’язково повернуться додому, за матерів, які чекають своїх синів. У важкі часи ми маємо бути ближчими один до одного та допомагати тим, хто цього потребує.
☝️ «Сокруши ж, Боже Сильний, всіх ворогів наших і Край Рідний звільни від зухвалих чужинців і пошли нам, змученим, давнобажаний спокій…». Це – уривок із молитви від 1921 року, ухваленої Українською Церковною Радою в часи, коли Україна протистояла більшовицькій навалі.
🇺🇦 «Понад 100 років минуло відтоді, а слова тієї молитви актуальні, - заявив голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай. - Перед нами знову ті ж виклики. Ми знову боронимо нашу державу, відстоюємо незалежність, право жити і працювати у вільній країні, прості людські цінності, які притаманні багатьом демократичним державам світу. Нам знову потрібно бути сильними. Сильними для того, щоб об’єднати навколо себе світ, щоб разом протидіяти злу».
👉 Молитовний сніданок відбувся за ініціативи міжфракційного об’єднання в обласній раді «За духовність, моральність та християнський шлях розвитку Закарпатської області». Організатори заходу - заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук, керуюча справами обласної ради Мирослава Ливч, народна артистка України, громадська і політична діячка, координаторка Всеукраїнських жіночих молитовних сніданків Оксана Білозір, меценат, волонтер Андрій Хрипта.
💙💛 Під час заходу було піднесено молитву про захисників і захисниць, медиків та цивільних громадян, родини українських захисників, волонтерів, загиблих Героїв сьогодення. Крім того, оскільки Закарпаття – край багатонаціональний, то молитву «Отче наш» учасники сніданку прочитали на 8 мовах.
Категорія : Релігія


Залишити Коментар