У 2023 році ПЦУ і УГКЦ перейшли на новоюліанський церковний календар - думка закарпатців (відео)

грудня 23 / 2023




У 2023 році ПЦУ і УГКЦ перейшли на новоюліанський церковний календар, і тепер відзначатимуть Різдво Христове 25 грудня замість 7 січня.

Однак священнослужителі наголошують важливою є не дата, а сама подія. Це світле свято встановлене на честь народження у плоті Сина Божого Дівою Марією. У момент народження Христа зійшла Віфлеємська зірка, що вказала про цю значну подію мудрецям зі Сходу.

У церковному календарі ми виокремлюємо 12 великих свят. Але будь – яке свято покликане духовно розвивати людину, кажуть священники. До Різдва християни тримають піст. Він триває 40 днів і необхідний, щоб очистити душу й тіло перед Різдвом Христовим. Священники кажуть, коляда, вертеп та ялинка – тільки допоміжні можливості для святкування, та не мають бути відірвані від винуватця, тобто Ісуса Христа.

Адже найважливіше у це свято прийняти Ісуса Христа у своє серце. Різдво – сімейне свято. Це час, коли вся родина збирається за одним столом аби прославляти народження Ісуса Христа. Різдво – це час світла та добра. На жаль, українці вже вкотре святкуватимуть Різдво у час війни.

Тому цього дня найкраще буде підтримати військових не тільки донатом, а і щирою молитвою за тих, хто загинув від руки окупанта, та та тих хто наразі боронить нашу державу.
Категорія : Релігія


Залишити Коментар