На Рахівщині відбувся майстер-клас з виготовлення писанок для парафіяльної молоді

березня 26 / 2023

Напередодні Великодніх свят, в рамках проєкту «Молодь у храмі», що реалізується за підтримки Української соціальної академії та Ясінянської селищної ради, сьогодні у кафедральному храмі на честь першоверховних апостолів Петра і Павла відбувся майстер-клас з виготовлення Великодніх писанок.


Навчала учасників виготовляти писанки талановита майстриня – Ліщук Марина Іванівна, яка має величезний досвід зі створення писанок.

На початку заняття Марина Іванівна розповіла молоді про мистецтво писанкарства, матеріали, необхідні для роботи, техніки виготовлення писанок та орнаменти, які традиційно використовують у писанкарстві.

Кожен учасник майстер-класу зміг самостійно виконати усі етапи створення писанки – від вибору орнаменту та кольорової гами – до готового результату.

Створені умілими ручками писанки будуть прикрашати писанкове дерево, яке згодом буде розміщене у кафедральному храмі.





Релігійна громада щиро дякує Українській освітній платформі та Ясінянській селищній раді за підтримку та фінансування, організаторам заходу за проведення, організацію та чудову атмосферу, що панувала навкруги, а парафіяльній молоді – за участь, творчий настрій та чудові великодні писанки.

Наступний майстер-клас з виготовлення писанок-зернівок відбудеться у четвер, 30 березня у Лазещинському ЗЗСО. Інформація про захід буде розміщена на сторінці пізніше.

Про це інформує Парафія на честь первоверховних апостолів Петра і Павла с. Лазещина.
Категорія : Релігія


Залишити Коментар