Чому не варто дивитися ночами в телефон? Причина вас шокує!

лютого 26 / 2023

Зізнайтеся: адже ви обов'язково заглядаєте в соцмережі або просто в інтернет зі смартфона перед сном? Іноді це виявляється настільки важливою справою, що вам доводиться годинами вирячитися в екран.

Однак, у нас для вас погані новини. За останні роки вчені провели не одне дослідження і накопичили достатньо даних, щоб однозначно ухвалити: це згубно позначається на вашому здоров'ї.

Випромінювання мобільних телефонів – добре відоме явище, яке діє поступово і може зашкодити здоров'ю у майбутньому. Це не те, що варто ігнорувати! Випромінювання сучасних екранів має синій колір; по суті, це те саме ультрафіолетове опромінення, якому ми піддаємося при контакті з сонячними променями. Але коли синє світло екрану впливає на очі вночі доби, це дуже шкідливо.

Фахівці стверджують, що використання смартфонів та планшетів перед сном може мати такі наслідки для здоров'я:
1. Зростає ризик онкологічних захворювань. допомагає організму боротися із раком. Якщо це трапиться один раз, то нічого страшного, але при регулярному користуванні смартфоном ночами може утворитися дефіцит мелатоніну, а це вже небезпечно.
2. Порушується сон.Як уже говорилося, синє світло порушує вироблення мелатоніну, а цей гормон регулює наш цикл сну-неспання. Нестача сну та порушення у добовому циклі можуть викликати:

Зайва вага.
Категорія : Релігія


Залишити Коментар