3 вересня: яке сьогодні свято та що не можна робити

вересня 03 / 2021

3 вересня православна церква вшановує пам’ять святого Тадея – апостола від сімдесяти (так називали учнів Ісуса Христа, що не входять в число найближчих, а також учнів дванадцяти апостолів). Тадей народився в сирійському місті Едессі. Прийшовши одного разу до Єрусалима на свято, він почув проповідь Іоана Предтечі і прийняв від нього хрещення в Йордані. Пізніше, зустрівши Ісуса, він став його учнем. Після страти Христа і його воскресіння апостол Тадей вирушив проповідувати в Сирію і Месопотамію.



У своєму рідному місті Едессі він навернув до християнства князя Авграря, багатьох простих людей і навіть жерців. Проповіді Тадея часто супроводжувалися дивами – той же Авгарь дивним чином вилікувався від прокази. Князь Авгарь хотів нагородити апостола Тадея дарами, але той відмовився і пішов з проповіддю в інші міста, звертаючи багатьох язичників до християнської віри. Дійшовши з проповіддю до фінікійського міста Віріта (Бейрута), він заснував там Церкву і в тому ж місті мирно помер 44 року.

Що не можна робити цього дня:

Не можна слухати чужі поради
Не можна зранку вирушати в дорогу
Не можна пити алкоголь
Прикмети на 3 вересня

На Тадея було заведено прибирати льон. Спостерігали цього дня за погодою. Якщо на Тадея небо чисте і сонце світить ясно, то того ж можна було чекати ще на чотири тижні вперед.

Багато павутини – до тепла.
На Тадея сухо – весь вересень буде без дощів.
Багато жолудів вродило до цього дня – на Різдво буде багато снігу.
Миші зерно крадуть – до холодної та сніжної зими.
Кури линяють – зима буде теплою.
Верхівки беріз пожовкли – до ранньої осені. Якщо ж дерево знизу жовтіти почало, то "бабине літо" довгим буде.
Категорія : Релігія


Залишити Коментар