В Мукачівсько-Карпатській єпархії молитовно вшанували 80-річчя відновлення Української Держави

липня 01 / 2021

З нагоди цих історичних подій, 30 червня ц. р. в кафедральному храмі апостола українського Андрія Первозваного Мукачівсько-Карпатської єпархії Православної Церкви в м. Ужгород (вул. Ф. Ракоці, 18 А), було відслужено молебень за мир і благополуччя в Україні та заупокійну літію за полеглими борцями за національну і державну незалежність України, зокрема, за Героєм України Романом Шухевичем.

Богослужіння очолив Преосвященніший Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий єпархією, ректор Карпатського університету імені Августина Волошина, голова Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України у ХХ столітті, почесний голова Закарпатської крайової організації Народного Руху України, народний депутат України першого скликання (1990 – 1994) у співслужінні протоієрея Олександра Смоліна, секретаря єпархіального управління, першого проректора Ужгородської української богословської академії, протоієрея Яна Завалка, благочинного парафії на честь апостола українського Андрія Первозваного в м. Ужгород та протоієрея Анатолія Натолочного, настоятеля парафії на честь рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги в м. Ужгород.


Після богослужіння до присутніх з коротким архієрейським словом звернувся Преосвященніший владика Віктор Бедь, який наголосив на безсмертності та святості подвигу полеглих борців за національну і державну незалежність України в різні віки і часи, і в наші дні, та, зокрема Романа Шухевича.
Категорія : Релігія


Залишити Коментар