Завтра католики відзначатимуть велике свято

травня 29 / 2021

Католицька Трійця 2021 припала на 30 травня. Саме цієї неділі вірники відзначатимуть одне з найбільших церковних свят – Трійцю.

День святкування Трійці у вірників західного обряду, як і у вірників східного, залежить від дати святкування Великодня. Оскільки Пасха не має постійної фіксованої дати, то свято Трійці також.

Зазначимо, що у католицькій церкві свято Трійці та П’ятидесятниці розділене. Першою відзначають П’ятидесятницю. Цього року свято відзначали минулої неділі, 23 травня.



А через тиждень після П’ятидесятниці віряни західного обряду святкують Трійцю. Цьогоріч – 30 травня, на 57-ий день після Пасхи.

Свято Трійці прославляє Бога Отця, Бога Сина та Бога Духа Святого. Також день Трійці називають Зеленими святами.

Зазначимо, що вірники східного обряду святкуватимуть Трійцю 2021 у червні. Цьогоріч Зелені свята відзначатимуть 20 червня.

Привітання зі святом Трійці
У світле свято Трійці я бажаю,

Щоб серце наливалося добром.

Хай сонце вашу душу осіяє

І дім наповнить радістю й теплом.

***

Дорогі вірники, зі світлим святом Святої Трійці Вас! Бажаю, аби у цей чудовий день ваші помисли були добрими, щирими та чистими. Хай у вашій душі та серці буде місце для допомоги і співчуття тим, хто цього потребує. Нехай у вашій оселі буде мир, любов, порозуміння. Хай у будинку панує щастя.

***

Зелені свята наближають,

Будинки у зелені купаються.

Із Трійцею вітаємо

І щастя вам бажаємо.

***

Трійця сьогодні. Вітаємо Вас! Нехай церковний дзвін, який сьогодні пролунав наповнить душу радістю, зцілить недуги, подарує надію, наділить мудрістю, життєвими благами і Божою благодаттю.

***

Сьогодні ми відзначаємо велике світле свято. Трійця, яку сьогодні святкуємо, прославляє Бога Отця, Бога Сина і Бога Духа Святого. Тож нехай ця Пресвята Трійця завжди буде у нашій душі. Хай цей день наповнить радістю і щастям кожен дім. Нехай Зелені свята дарують щирі усмішки і Божу благодать.
Категорія : Релігія


Залишити Коментар