В Брюсселі відбулася чергова зустріч міністрів Угорщини та України – обговорювали проблеми Закарпаття

квітня 03 / 2024

Нещодавно відбулись значні кроки на шляху до відновлення взаємної довіри між Україною та Угрщиною, про що повідомив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто.
Серед іншого, було досягнуто прогресу у формі поправки до Угоди про прикордонний рух, яка спрямована на ліквідацію несправедливостей на кордоні між двома країнами. Це має сприяти кращому врегулюванню прикордонного руху та обігу товарів.

Особливої уваги заслуговує завтрашнє засідання угорсько-української робочої групи по освіті, яке має на меті відновлення прав угорської громади на Закарпатті на освіту та використання рідної мови. Важливість цього питання не можна недооцінювати, адже мова йде про забезпечення культурних та освітніх прав меншин.

Крім того, розвиток інфраструктури на українсько-угорському кордоні, зокрема у Феньеслітке, відкриває нові можливості для транзиту товарів, зокрема перевантаження до 1 млн контейнерів та 3 млн тонн пшениці та варочного масла на рік. Це має стати вагомим внеском у підтримку європейської торгівлі України, зміцнення економічних зв'язків та стимулювання економічного розвитку регіону.

Ці кроки демонструють зростання взаєморозуміння та співпраці між Україною та Угорщиною, що є позитивним сигналом для подальшого розвитку двосторонніх відносин.
Категорія : Політика


Залишити Коментар