Петер Сійярто в чергове обговорив з Андрієм Єрмаком ситуацію в Закарпатті

квітня 02 / 2024

Сьогодні мені випала честь провести телефонну консультацію з Андрієм Єрмаком, Головою Офісу Президента України. Наша розмова зосереджувалася переважно на співпраці у справі прав угорської національної спільноти на Закарпатті. Це продовження наших зобов'язань щодо поваги та підтримки прав і інтересів угорської громади.

Під час нашої бесіди ми повернулися до прогресу спільної робочої групи, яка була створена під час нашої зустрічі в Ужгороді. Відданість групи забезпеченню конструктивного діалогу та пошуку відповідних рішень для спільноти заслуговує на похвалу. Ми з нетерпінням чекаємо наступного онлайн-обговорення, запланованого на четвер, де сподіваємось досягти подальшого прогресу.

Також ми оглянули розвиток інфраструктурних проєктів вздовж українсько-угорського кордону. Темп робіт є задовільним, і ми домовились про їх прискорення, щоб уникнути можливих затримок. Такий розвиток інфраструктури є важливим для економічної та соціальної інтеграції регіону, що приносить користь обом нашим країнам і народам.

Завтра я продовжу обговорення з Дмитром Кулебою, Міністром закордонних справ України, в рамках Ради МЗС НАТО. Ці обговорення є частиною наших ширших зусиль щодо покращення наших двосторонніх відносин та внесення вкладу в регіональну стабільність та процвітання.

Петер Сійярто - Міністр закордонних справ Угорщини Фейсбук.
Категорія : Політика


Залишити Коментар