КМУ відкликав законопроект про мобілізацію, тому сьогодні мова піде про інший важливий Закон – Валерій Лунченко

січня 11 / 2024

Днями Президент підписав законопроект про гуманітарну допомогу.
На початку листопада ми разом з колегами підтримали цю законодавчу ініціативу, яка закріплює спрощення процедури ввезення, обліку та розподілу гуманітарної допомоги.
Багато волонтерів та пересічних українців не з чуток знають про труднощі, які виникали під час передачі гуманітарної допомоги.
Нерідко траплялися ситуації, коли була домовленість із закордонним партнером щодо передачі гуманітарки, але юридична можливість її коректно завезти та поставити на облік була відсутня.
Для полегшення цих обставин від нині в Україні буде створено електронну систему обліку гуманітарної допомоги, а сам перелік її отримувачів значно розшириться.
Таким чином офіційно отримати допомогу на баланс зможуть вже й неприбуткові державні та комунальні установи, медзаклади, органи місцевого самоврядування та надавачі соціальних послуг.
Також до переліку додаються іноземні благодійні організації, представництва яких акредитовані в Україні.
Раніше благодійною допомогою вважалися тільки безоплатно отримані від донора товари.
Це викликало труднощі щодо оформлення дронів, турнікетів та інших товарів, які саме купувалися, а не отримувалися безкоштовно закордоном. Закон унормовує ці перепони.
Також документом передбачено можливість передавати транспортні засоби військовим як фізичним особам (набувачам) у якості гуманітарної допомоги.
Радий, що давно назріле питання знайшло підтримку в залі парламенту та було підписано нашим гарантом.
Категорія : Політика


Залишити Коментар