Закарпатські угорці звернулися до Шарль Мишеля та Віктора Орбана щодо підтримки рішення відкриття переговорів про членство Українив ЄС (документ)

грудня 11 / 2023

Шановний Пане Президенте Шарль Мишель, шановний Пане прем’єр-міністре Угорщини Вікторе Орбан!

Ми, представники угорської національної спільноти Закарпаття, звертаємось до Вас з великою надією та проханням щодо підтримки рішення щодо відкриття переговорів про членство України в ЄС, запланованого на 14-15 грудня 2023 року.
Україна за останній рік продемонструвала значний прогрес у виконанні рекомендацій Європейської комісії що до забезпечення прав національних меншин. Новий законопроект,прийнятий українським парламентом, суттєво відображає інтереси національних меншин і користується нашою повною підтримкою. У той же час, маємо надію на те, що всі норми прийняті у зазначеному комплексному законі, будуть імплементовані у нормативні документи українського законодавства з урахуванням всіх пропозицій котрі були надані громадськими організаціями закарпатських угорців.
Цей крок є важливим для підтвердження відданості України зміцненню прав людей різних національностей на території всієї країни і в Закарпатті зокрема.

Ми наполегливо закликаємо всіх лідерів держав – членів ЄС продовжувати підтримувати Україну на шляху євроінтеграції. Цей поступ у забезпеченні демократії та прав національних меншин є невід’ємною частиною Копенгагенських критеріїв членства, і ми віримо, що Україна заслуговує на підтримку її зусиль в цьому напрямку.

Навіть підчас повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну, яке розпочалося 24.2.22 року. Україна продовжує здійснювати необхідні реформи і залишається вірною своїм євроінтеграційним цінностям.


Ми вдячні за вашу увагу до цього питання та надіємося на позитивне рішення, яке сприятиме майбутньому України та зміцненню європейського співтовариства.

Ласло Зубанич – товариство угорців ДСУУ.
Карло Резеш – голова Берегівської районної ради.
Юдіта Петеї – депутат закарпатської обласної ради.
Йосип Резеш – голова молодіжної регіональної фундації угорської молоді.



Категорія : Політика


Залишити Коментар