Президент України підтвердив, що виконає рекомендації ЄС стосовно закарпатських угорців

листопада 28 / 2023

Володимир Зеленський пообіцяв голові Єврокомісії Урсулі фон дер Ляйєн виконати рекомендації Європи щодо антикорупційних законів та закону про нацменшини.
"Ми зосередилися на прогресі України у виконанні всіх рекомендацій ЄК щодо початку переговорів про вступ України до ЄС. Я підтвердив, що Україна виконає всі рекомендації, включаючи ті, що стосуються прав національних меншин та зміцнення антикорупційних інститутів", - заявив український Президент Володимир Зеленський у Х.
Додамо, що в минулу п’ятницю прем’єр-міністр України Шмигаль презентував перед представниками національних меншин проекти змін до законів України, стосовно цих питань.
В зустрічі прийняв участь представник закарпатських угорців та керівник «Демократичної партії угорців» Ласло Зубанич, який стверджує, що Україна має внести зміни в конфліктний Закон по Освіту.
За попередньою інформацією закони мають прийняти до 13 грудня коли відбудеться саміт ЄС.

Водночас крім проблем з освітою міждержавні відносини України та Угорщини мають, ще декілька актуальних невирішених проблем. Наприклад відкриті кримінальні справи стосовно лідерів угорської національної меншини. Цікаво, що правоохоронці ці справи не дивлячись на великі строки слідства до суду так і не подають.

Більш як ймовірно Будапешт це питання теж підійме та буде вимагати її вирішення, якщо дійсно є противоправні дії підозрюваних то суд має їх підтвердити або спростувати.

Категорія : Політика


Залишити Коментар