Новини Закарпаття

Закарпатські угорці не задоволені змінами до Закону про національні меншини


Закон про меншини, внесений українським парламентом останніми днями, досі не забезпечує конституційних прав національних меншин України та не відновлює попередні права меншин, йдеться у заяві голови угорської культурної асоціації (KMKSZ) Василя Брензовича.
«З жалем констатує, що при внесенні змін до закону про меншини і цього разу не були враховані пропозиції щодо конструктивних змін угорських організацій» - заявив він.

Прийнятий у другому читанні закон викреслив один із важливих критеріїв визначення національних меншин, а саме те, що її представники традиційно проживають на території України, і таким чином поняття національної меншини стало пустим. "Це призводить до виключення будь-яких колективних прав, пов'язаних з меншинами, а той факт, що деякі положення закону є дискримінаційними або просто декларативними, може дати місце довільному тлумаченню».", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, що закарпатські угорці більше претензій ставлять до Закону про освіту, який кардинально змінив умови навчання національних меншин.



Перейти на сайт