Про псевдо патріотизм голови громади Воловця

червня 29 / 2022
Про псевдо патріотизм голови громади Воловця

Вчора,28 червня 2022 року, саме в день Конституції України, відкриваючи чергову XIX сесію Воловецької селищної ради, Воловецький селищний голова Попелич Михайло багато говорив про патріотизм, про неоголошену війну і любов до Батьківщини.

Але про все по порядку. На порядок денний було внесено 26 питань, серед яких і питання «Про призупинення на період дії воєнного стану повноважень депутатів політичної партії «Опозиційна платформа за життя».
Всім відомо про те, що дана політична сила – це фактично стовп на якому тримається країна-агресор.
Верховна Рада 3 травня ухвалила законопроєкт №7172-1, «за» проголосували 330 депутатів. Як йдеться у пояснювальній записці, заборона діяльності проросійських політичних партій, які здійснюють антиукраїнську діяльність або пропагують колабораціонізм, буде ефективним засобом захисту демократії в Україні і її незалежності та суверенітету. 14 травня Президент України підписав Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони політичних партій".

20.06.2022 рішення про заборону ОПЗЖ прийняв Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова. Він розглядав звернення, підготовлене на підставі указу президента, рішення РНБО та відповідного реагування СБУ на загрози національній безпеці.
Дослівно: "Підставами для заборони партії стали матеріали СБУ щодо причетності провідних функціонерів ОПЗЖ до:
• дестабілізації суспільно-політичної ситуації в державі;
• поширення антиукраїнської пропаганди щодо зміни конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності України;
• пропаганди війни, насильства".
Деталі: У СБУ наголосили, що в умовах військової агресії РФ діяльність представників цієї політичної сили створювала реальні загрози національним інтересам, безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України.
Представники "ОПЗЖ" фактично ретранслювали офіційну позицію країни-агресора щодо нашої держави, демонстративно підтримували та популяризували агресивну антиукраїнську політику Росії.
"СБУ і надалі продовжить представляти інтереси держави у подібних судових справах, щоб дії осіб і партій, які завдають шкоди безпеці України, отримали відповідну правову оцінку", - запевнили у спецслужбі.

«Усе майно, кошти та інші активи цієї партії суд постановив передати у власність держави. Це стосується й обласних, міських і районних організацій вказаної політичної партії, а також первинних осередків та інших структурних утворень», – повідомили у Міністерстві юстиції України.
У Воловецькій селищній раді представниками, депутатами цієї російської пухлини є Шуста Віктор Юрійович, Мадяр Іван Михайлович, Могіш Іван Юрійович. Допоміг їм «стати» депутатами одіозний Мирослав Щербей – «великий» друг кума путіна – Віктора Медведчука, який пообіцяв підтримку корупціонеру. Самим цікавим є те, що селищний голова тримається виключно на них. Більшість депутатів його «роботу» не схвалюють, адже посадовець обвинувачується у вчиненні корупційного злочину, отриманні хабаря у розмірі 80,0 тис. грн..Крім цієї кримінальної справи є ще декілька, але поки що Попелич будує свої хороми, в яких до речі живуть переселенці, сплачуючи близько 1000 грн. за номер на добу.

Так от, Попелич Михайло намагався зняти дане питання з порядку денного взагалі, попередньо обробивши групу депутатів, але під тиском справжніх патріотів не зміг цього зробити. Результати голосування показали, що дане питання не набрало достатньої кількості голосів, а тому опзж і надалі існує у Воловецькій громаді. Попелич Михайло так само не голосував за дане питання. Багато хлопців гине на передовій, багато мирних мешканців загинуло і гине далі від рук рашистських окупантів, а такі як Попелич і надалі підтримують діяльність проросійських партій.

Тому зараз питання до правоохоронців, до яких пір громада буде спостерігати за «діяннями» одіозного мера?



Іван Верховинець.


Категорія : Політика


Залишити Коментар