Україна не вступить до ЄС не змінивши відношення до закарпатських угорців

червня 22 / 2022

Попри те, що Брюссель підтримує Україну в її прагненнях до ЄС, статус кандидата ще далеко не закріплений на камені. Українському керівництву необхідно провести ряд реформ, щоб зберегти свою кандидатуру. Один із них також відповідає вимогам угорського уряду, щоб Київ змінив свої закони, які дискримінують угорські меншини, у тому числі на Закарпатті.

– Настав час визнати, що майбутнє України, Молдови та Грузії лежить у Європейському Союзі. Я прошу вас надати статус кандидата Україні та Молдові, написав Шарль Мішель, президент Європейської Ради, у листі, в якому запрошував лідерів ЄС на завтрашній саміт ЄС.

Сім умов, поставлених Києву: реформа конституційного суду, продовження судової реформи, боротьба з корупцією, боротьба з відмиванням грошей, імплементація антиолігархічних законів, прийняття нового закону про ЗМІ відповідно до директив ЄС щодо ЗМІ та зміни до законів, що дискримінують національні меншини.

Отже, сьомий пункт відповідає вимогам угорського уряду від Києва вжити заходів для відновлення прав національних громад, які проживають на його території, зокрема закарпатських угорців.

Повідомляють угорські ЗМІ.

Нагадаємо, що лідер угорської партії КМКС Василь Брензович і надалі залишається за кордоном побоюючись повернутися на Батьківщину через відкриту на нього Кримінальну справу.
Категорія : Політика


Залишити Коментар