Угорщина не зацікавлена в нормалізації відносин з Україною, тому використовує закарпатських угорців

січня 30 / 2022

«Я чесно сказав своїм колегам з ЄС та НАТО, що якщо українці не відступлять від цієї політики, це серйозно обмежить можливості уряду Угорщини надавати будь-яку підтримку Україні, зокрема у разі конфлікту», — сказав він в інтерв’ю проурядовому виданню Magyar Nemzet міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто.

Угорщина не бачить необхідності в розміщенні на території країни додаткових підрозділів НАТО на тлі зростання занепокоєння з приводу можливого загострення між Росією та Україною, заявив в інтерв’ю InfoRádió Arena міністр оборони Тібор Бенке.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан наступного тижня поїде до Москви та зустрінеться з президентом РФ Владимиром Путіним, головною метою він називає переговори щодо газу.

Водночас відомо, що Орбан хоче домовитися з Путіним про добудову атомної електростанції, постачання сільськогосподарської продукції, відкриття нових авіарейсів, створення спільно залізничного проєкту та посилання в космос угорського космонавта.

Наразі це відомі проєкти, що ще буде оговорюватися вірогідно невідомо. Ймовірно, що Угорщина не зацікавлена в нормалізації відносин з Україною, тому використовує закарпатських угорців, як причину нормалізації відносин з Росією та блокування її вступу в НАТО.

Цікаво, що Угорщина «б’є» Україну так званим язиковим питанням, що угорці не можуть вчитися рідною мовою, але постає запитання скільки громадян Угорщини, проживаючи там не знають угорської, як це є в Україні? Думаю нікого!

Багато питань виникає з переслідуванням угорської меншини, чому лідер закарпатської угорської партії КМКС Василь Брензович, навіть не намагається повернутися в Україні? Так його підозрюють в державній зраді, але з розшук його ніхто не дав. Якщо він не винний, як вважають угорці то чому не їде додому? У випадку його арешту є Європейський суд, який може виправдати його відповідно тоді в Угорщини, будуть реальні, а не надумані докази незаконного переслідування, але чомусь це не робиться.

Ще цікавим є провокації з підпалами офісу КМКС в Ужгороді де чітко проглядається російський слід, а суд над виконавцями продовжується правда коли він закінчиться невідомо. Чому Будапешт не враховує це факт теж не зрозуміло, а точніше він його просто ігнорує.

Факт той, що Будапешт хоче використати дану геополітичну ситуацію у своїх економічних цілях, а закарпатські угорці ймовірніше тільки «відмазка».

Зрозуміло, що кожна нормальна держава в першу чергу дивиться на свій народ та його добробут, а далі на інших.

Микола Староста.

Повідомляє - https://transcarpathia.news
Категорія : Політика


Залишити Коментар