Угорщина наділі буде блокувати вступ України в НАТО через угорську меншину в Закарпатті та зближуватися з Росією

січня 28 / 2022

«Угорці Закарпаття отримали лише позбавлення прав, провокації та, в багатьох випадках, фізичне залякування, що, на думку міністра закордонних справ Петера Сійярто, є неприпустимим. З цієї причини уряд уже дав сигнал НАТО, що якщо українці не відступлять від своєї політики щодо боротьби з меншинами, це серйозно обмежить підтримку України Угорщиною. Політик заявив, що Угорщина блокує євроатлантичне зближення України через українські закони, які порушують права угорців на Закарпатті, сказав Петер Сіярто в інтерв’ю Hungarian Nation, а уряд Орбана заявив, що хороші відносини з Росією на чолі з Володимиром Путіним є важливими» – йдеться в повідомлені угорських ЗМІ.

Така риторика угорських урядовців пов’язана з тим, що наступного тижня до Москви має відбутися візит прем’єр-міністра Віктора Орбана.

Угорці мають намір підписати з Росією ряд економічних проєктів, а саме добудову атомної електростанції в Покшо, виготовлення вакцини Sputnik V на території Угорщини, спільної залізничної компанії, що буде співпрацювати з Китаєм. Угорщина має намір збільшити експорт сільськогосподарської продукції в Росію, відкрити нові авіаційні маршрути та підготовку угорського космонавта.

Схоже, що Угорщина, починає використовувати конфлікт з Україною у своїх геополітичних цілях, а заключення контракту з Газпромом на постачання газу в обхід України це тільки квітки.

Водночас угорцям прийдеться домовлятися з Україною, якщо вони хочуть використовувати її транзитний потенціал.

За матеріалами угорських ЗМІ.

Повідомляє - https://transcarpathia.news
Категорія : Політика


Залишити Коментар