Рахівську районну раду ліквідують?!

жовтня 27 / 2021

Сьогодні, 27 жовтня, голова Рахівської районної ради Діана Бабинець записала відеозвернення на сторінці ради на Фейсбуці до депутатів Верховної Ради України. Головний меседж – відсутність коштів на діяльність самоврядного органу.

Тож про те, що вимагає райрада від нардепів та чи ймовірна ліквідація Рахівської ради, –пише rakhiv.city

Рахівську районну раду позбавлено джерел існування
Ролик-звернення у всесвітній павутині з’явився буквально кілька годин тому, але проблеми із фінансуванням райради назріли ще навесні цього року. Саме тоді депутати районної ради на одній із сесій ухвалили рішення виділити кошти на будівництво у Рахові відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги.


– Ми виділили кошти з вільного залишку на вкрай необхідні потреби територіальних громад та на делеговані повноваження адміністрації, – говорила Діана Йосипівна на онлайн-нараді Української Асоціації обласних та районних рад ще 19 жовтня.

Додала й те, що післ, перерахунку коштів державному самоврядному органу довелося затягти паски, вдатися до скорочення чисельності виконавчого апарату.

– Цілий рік питання про чітке розмежування повноважень між гілками влади та про фінансування районних рад залишалося відкритим. У кожної районної ради своя історія виживання цьогоріч, – каже Діана Бабинець. Зізнаючись, що ніхто не думав, що законно обраний орган може цілий рік працювати без фінансування, тому сьогодні райрада і опинилася у досить скрутному становищі.
Категорія : Політика


Залишити Коментар