Українські ЗМІ підігрівають антиугорські настрої на Закарпатті звинувачуючи у всьому Москву

жовтня 11 / 2021

«Як Угорщина активізує антиукраїнську діяльність на Закарпатті», «Не газом єдиним: російський «слід» українсько-угорського конфлікту» з такими заголовками публікуються статті, які ЗМІ підігрівають антиугорські настрої на Закарпатті, звинувачуючи у всьому Москву.
Пропонуємо декілька цитат:
«2021 рік запам’ятається нам, серед іншого, значною активізацією антиукраїнської діяльності угорського уряду на території Закарпатської області. Стабільно підвищуючи власну присутність на території України, офіційний Будапешт не шкодує коштів на діяльність проугорських організацій, кістяк яких складають етнічні вихідці сусідньої держави».

«Останнім часом угорський урядовий фонд Бетлена Габора, Угорська мальтійська служба милосердя, Угорський реформатський фонд та протестантська благодійна організація AID Dorcas International перерахували очільникам ЗРЦ колосальні суми грошей».

«Росія зацікавлена в ескалації українсько-угорського конфлікту, блокуванні європейської інтеграції України та дестабілізації суспільно-політичної ситуації на Закарпатті не піддається сумніву».
«Угорці заборонили в’їзд на територію Європейського Союзу цілій групі співробітників СБУ, що розслідує сепаратизм лідера угорців Закарпаття Василя Брензовича, який вже майже рік переховується від правосуддя у Будапешті».

«Бейло Нодь, який є одним з лідерів релігійної структури ЗРЦ, регулярно бере участь у засіданнях ініційованої Угорщиною Співдружності реформатських церков Карпатського краю, метою діяльності якої є консолідація та об’єднання всіх угорських громад в сусідніх з Угорщиною країнах. Окрім цього, він проводить активну пропагандистську діяльність серед парафіян ЗРЦ, які є мешканцями Закарпаття, а саме, схиляє їх до ідеї про необхідність утворення Притиснянського району з подальшим наданням йому прав широкої автономії».

Складається враження, що дані публікації більш вигідні Москві, як для Києва все зводиться до того, що угорці маріонетки, а їх церква антиукраїнська.

Джерело - https://transcarpathia.news
Категорія : Політика


Залишити Коментар