Саботаж під видом благих намірів: Депутати «Нової громади» відпочивають на Криті

вересня 28 / 2021

У п’ятницю, 24 вересня, частина депутатів-лідерів групи «Нова громада» у Виноградівській міській раді вилетіла на Крит.

Привідом для такої поїздки стало весілля місцевого ділка Йосипа Шерегі, який фінансував передвиборчу кампанію низки фракцій, які увійшли у згадуване депутатське угрупування.





Щоб виправдати свою відсутність, представники згадуваної групи вирішили не згадувати елітний відпочинок на Криті, а звинувати у своїх діях іншу половину депутатського корпусу.

Дописи про відмову від здійснення депутатських обов’язків пресслужба «Нової Громади» оприлюднила в соцмережі FB.

Перебуваючи в елітному отелі на Криті ці депутати не зможуть виконувати обов’язки передбачені ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад», тож інші їх колеги по групі вирішили підтримати депутатів-прогульників та саботувати засідання міськради.

Такі дії передують умисному блокуванню обговорення проєктів рішення у постійних комісіях та ставлять під загрозу їх розгляд радою, адже сесія є повноважною, якщо в її пленарному засіданні бере участь більше половини депутатів від загального складу ради.

Варто зауважити, що більшість проєктів рішень передбачають прийняття медичних та соціальних програм, питань з благоустрою, внесення змін до бюджету для оплат робіт та виплат працівникам державного сектору, надання адмінпослуг місцевим жителям тощо.

Не згадуючи про елітні готелі та тепле море Криту, «Нова громада» (далі – НГ) заявляє, що відмовляється брати участь в сесії, на цей раз апелючи до, як вони пишуть, – “282 проєктів земельних рішень”.




Насправді проєктів в десятки разів менше, а самі документи формуються пунктами (відповідно до рішень та обговорень в постійних комісіях міськради) з заяв місцевих жетелів, котрі звернулися до ради через ЦНАП, та розглядаються як адміністративні послуги.

(НГ умисно видає пункти документів за 282 земельних проєкта рішень)

Кожен проєкт рішення має реєстраційний номер та голосується окремо, адже регламент міськради не передбачає «пакетне голосування» про яке волають саботажники з «Нової громади».

До того ж, адмінпослуги мають визначені терміни для їх розгляду радою, тож сесію не можна переносити тільки через те, що частина депутатів вирішила вилетіти на море.




Таким чином прості жителі Виноградівської громади стають заручниками депутатів «Нової громади» (Слуга народу, ОПЗЖ, За майбутнє, Команда Андрія Балоги), які вигадують сотні причин для саботажу роботи.

Метою таких дій, окрім виправдання відпочинку на Криті, є створення умов для ненадання адмінпослуг жителям та блокада господарської діяльності. У результаті – зростання соціальної напруги, аби у цих наслідках звинувачували мера та інших депутатів, які не входять до їх угрупування.

На цьому фоні заява “Нової Громади”, лідери якої, на момент проведення сесії, відпочивають на морі, виглядає щонайменш цинічно:

«Будь-які трактування неучасті депутатів “Нової громади” на засіданні 28 вересня 2021 року не матимуть об’єктивних підстав та будуть свідомою маніпуляцією опонентів», – заявляють депутати-туристи, які могли підтримати 28 вересня своїх виборців, однак обрали відпочинок на курорті.



Натомість у своїй таки заяві вони не пропонують жодних рішень для покращення життя громади, а тільки викрикують вічноактуальне «усе пропало» та тероризують громаду, відпочиваючи на четвертому весіллі Йосипа Шерегі.



Місцеві у соцмережі FB також зауважують, що скликання сесії жодним чином не порушує регламент міської ради, тож обранці з “Нової громади” мали б підлаштовувати свій власний графік для участі у засіданнях міської ради та роботи на користь громади.

[thumb]https://transkarpatia.net/uploads/posts/2021-09/1632851798_znimok-ekrana-2021-09-28-o-00_49_12-670x1024.png[/thumb


Цікаво, що чотири представника “Нової громади”, які не ходять на сесію, й взагалі є працівниками освіти та медицини, які фінансуються з податків місцевих жителів. Чи є доцільність утримувати таких “трудяг”, котрі відмовляються працювати на засіданнях міської ради?

Виникає запитання – навіщо взагалі представники цих чотирьох фракцій обиралися до міської ради, якщо вони відмовляються виконувати свої прямі обов’язки, делеговані їм виборцями?

Безпідставними та популістичними також є звинування новогромадівців щодо заробітніх плат працівників виконавчого комітету ТГ.

Згідно з офіційною інформацією Міністерства розвитку громад та територій України, найменше на оплату роботи працівників ради на Закарпатті витрачає саме Виноградівська ТГ – 8.17 % коштів бюджету.

За нею йдуть Тячівська та Іршавська громади, з 8.66% та 12.45 % відповідно.

До прикладу, Колочавська ТГ витрачає 75.37% від дохідної частини бюджету, Синевирська – 61.81%, Cтавненська – 62.37 %, Середнянська – 61.93 %, Костринська – 44.64 %, Оноківська – 41.23 %.

Інформує - Закарпатський інсадер.
Категорія : Політика


Залишити Коментар