Дії депутатів з групи «Нова громада» вкотре позбавили громаду Виноградівської ТГ можливості створити контрольну комісію

червня 16 / 2021

Сьогодні, 16 червня 2021 року, у Виноградівській міській раді повинно було відбутися засідання депутатського корпусу.
Позачерговій сесії передувало зупинення дії рішення міської ради щодо питання про створення тимчасової контрольної комісії, яке на минулій сесії розглядалося з порушенням процедури.

Так, представниками групи «Нова Громада» на минулій сесії було подано вимогу про створення тимчасової контрольної комісії Виноградівської міської ради. Однак це рішення було прийнято без реєстрації відповідного проєкту рішення міської ради.
Разом з цим, дії депутатів мають ознаки тиску на виконавчу владу, позаяк, переслідуючи власні інтереси, згадувані обранці запропонували включити до складу комісії тільки представників своєї депутатської групи «Нова Громада».
Однак, відповідно до статті 28 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» та пункту 11.13. Регламенту роботи міської ради, встановлені права депутатських груп та фракцій на пропорційне представництво в постійних та тимчасових комісіях ради.
Втім, в процесі прийняття рішення цих вимог закону та Регламенту дотримано не було, а пропозиції інших депутатів щодо доповнення персонального складу тимчасової контрольної комісії не було враховано.
Окрім того, пропозиція щодо рівнопропорційного представництва в таких комісіях є важливою не тільки через юридичні нюанси, а й тому, що інші депутати представляють інтереси своїх мешканців - з різних округів та населених пунктів Виноградівської ТГ.

Оскільки, відповідно до статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», рада зобов’язана у двотижневий строк повторно розглянути рішення, яке було законно зупинене міським головою, відповідна сесія з цього приводу була скликана на сьогодні.
На сесії депутати мали повторно розглянути ініціативу про створення комісії, обговорити проблемні питання, знайти компроміс та прийняти зважене рішення усім депутатським корпусом.

Зокрема, врахувати інтереси усіх депутатів міської ради при створенні та роботі такої комісії, а також виконати вимоги Закону щодо представництва та регламенту роботи контрольної комісії.
Однак, коли справа дійшла до законного здійснення процесу створення комісії, представники депутатської групи «Нова громада» швидко покинули депутатську залу.

Це призвело до відсутності кворуму, через що засідання міськради, з ініційованого цими ж депутатами питання, не відбулося.
Як наслідок - такі дії депутатів з групи «Нова громада» вкотре позбавили громаду Виноградівської ТГ можливості створити контрольну комісію.

На противагу раціональному виконанню своїх депутатських обов’язків та повноважень, представники «Нової громади» продовжують вносити деструктив в роботу міської ради, чим вчергове наносять репутаційні втрати Виноградівській територіальній громаді.
Категорія : Політика


Залишити Коментар