Закарпатські угорці не отримають статус корінного народу не дивлячись, що живуть в Закарпатті більше 1000 років

червня 05 / 2021

Президент України Володимир Зеленський подав до ВР України, новий закон про корінні народи України. Згідно якого закарпатські угорці не отримають статус корінного народу не дивлячись, що живуть в Закарпатті більше 1000 років. Не отримають статусу корінного народу також- поляки, словаки, румуни, гагаузи, болгари, росіяни, русини, греки які компактно проживають на території України більше 100 -500 років.
Така позиція української влади не сприяє інтеграції України в ЄС та НАТО де питання національних меншин є пріоритетом, і ніхто там не бачить якоїсь загрози, якщо хтось вважає себе марсіанином то його право. Згідно міжнародного права корінним народом вважається народ, який проживає на певній території більше 100 років.

Якщо закон буде прийнято то статус корінних народів отримають жителі Криму, крім кримських татар такий статус отримають караїми та кримчани.

Наразі в Угорщині, новий закон викликав масу незадоволення схоже, що нова українська влада хоче, ще більшого загострення стосунків з
Угорщиною, яка продовжує та буде продовжувати блокування інтеграції України в НАТО.

Складається враження, що українські політики грають на руку Москви, щоб та мала в руках, ще один "козирь" у звинуваченні України де переслідуються російськомовні українці, яких треба захищати.
Категорія : Політика


Залишити Коментар