В обласній раді ініційовано створення позафракційної групи "Рівні можливості" (фото)

квітня 28 / 2021
В обласній раді ініційовано створення позафракційної групи "Рівні можливості" (фото)
Сьогодні, 27 квітня, за участі заступника голови облради Дениса Мана відбулися установчі збори депутатської групи Закарпатської обласної ради «Рівні можливості». Серед присутніх: депутатки облради, які й зініціювали таке об’єднання – Єва Якушева, Ольга Олексик, Наталія Штефуца, а також депутат облради Федір Шандор та директорка центру гендерної освіти при УжНУ Маріанна Колодій.

Насамперед депутати облради схвалили Положення про діяльність цієї депутатської групи та обрали її співголів. Ними стали: Наталія Штефуца, Єва Якушева та Ольга Олексик, які представляють різні фракції у облраді.

Під час зустрічі йшлося, що таке об’єднання утворене з метою покращення становища жінок і чоловіків у суспільстві, активізації суспільного діалогу щодо забезпечення рівності у різних сферах суспільно-політичного життя краю.

Як зазначила Наталія Штефуца, серед завдань такого об’єднання: просування та впровадження політики гендерної рівності у діяльності облради, протидія домашньому насильству, підтримка осіб постраждалих від домашнього насильства, активізація діалогу з неурядовими та громадськими організаціями, що працюють у сфері політики рівних можливостей.

Зі свого боку Денис Ман зазначив, що «у Закарпатті діє Регіональна програма сімейної, демографічної, ґендерної політики, попередження насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми». Метою якої є реалізація державної сімейної, демографічної, гендерної політики, спрямованої на утвердження в суспільстві соціальної справедливості та гендерної рівності; підтримку сімей, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, їх повновартісної участі у розбудові громадянського суспільства, подолання такого негативного явища у суспільстві як насильство в сім’ї та торгівля людьми.

«Цей програмний документ – зручний інструмент задля реалізації різноманітних заходів, які матиме змогу впроваджувати депутатське обʼєднання», – резюмував заступник голови обласної ради.

Депутатська група «Рівні можливості» є відкритою для приєднання усіх депутаток та депутатів Закарпатської ради, які підтримують мету діяльності, зобов’язуються дотримуватися норм Положення та виконувати рішення, прийняті цією групою.

Відтак, у межах вимог діючого регламенту облради, на засіданні чергової сесії облради буде заявлено про утворення цієї групи, відтак – зустрічі із громадськістю, та затверджено план роботи на найближчий період.


Пресслужба облради
Категорія : Політика


Залишити Коментар