Міський голова не згоден з рішенням щодо Берегова, міста, яке на рівні Кабміну включили в червону зону

жовтня 31 / 2020

Вкрай не згоден з рішенням щодо Берегова, міста, яке на рівні Кабміну включили в червону зону. Чомусь Державна комісія ТЕБ та НС прописує карантинні обмеження для кожної області, яка потрапила в «червоний» рівень окремо. Одним містам (м. І. Франківськ, м. Чернівці, м. Полтава, м. Хмельницький, м. Харків), які, підкреслюю, також ввійшли до червоного рівня епідемічної небезпеки, виходить, не прописані такі обмеження: 1) відвідування закладів освіти здобувачами освіти (школи, садочки); 2) регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів; 3) приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які проводять діяльність у сфері торгівельного і побутового обслуговування, тощо. А от іншим адміністративно-територіальним одиницям (містам) в тому числі і м.Берегове прописані всі карантинні обмеження зазначені в пункті 15 Постанови КМУ № 641. В такому випадку необхідно застосовувати однакові умови для всіх міст, які потрапили до червоної зони.

Окремо хочу зупинитися на перевезеннях робітників, які працюють в м. Берегове на об’єктах критичної інфраструктури (охорона здоров’я, комунальне господарство, підприємства галузі енергетики, хімічної промисловості, транспорту, банків, тощо), які відповідно до цього рішення не зможуть добратися до роботи із сусідніх районів (Мукачівського, Іршавського, Виноградівського), хоча райони знаходяться в помаранчевому рівні. Не може бути Берегово у червоній зоні, а Мукачево й Виноградів - у помаранчевій, бо хтось так підбиває статистику.

Виходячи з вищезазначеного, більше рації я бачу у введені більш жорсткіших заходів боротьби з ігноруванням носіння засобів індивідуального захисту з боку контролюючих органів із застосуванням штрафів до грубих порушників, ніж повний локдаун міста.

Золтан Бабяк.
Категорія : Політика


Залишити Коментар