Політичний резонанс. Інформаційна боротьба

жовтня 24 / 2020

Передвиборчі перегони у Хусті почали переходити рамки коректності і нещодавно, у цій інформаційній боротьбі зачепили і голову Закарпатської ОДА Олексія Петрова. Так, 22 жовтня на офіційній сторінці хустської міської ради з’явилася інформація з обвинуваченням голови ОДА Олексія Петрова про те, що на Хустщині він допустив ситуацію, що у робочій поїздці його супроводжувала людина, яка ніби то хвора на COVID-19.

Потім зя’ явилася інформація про спростування хвороби та фотопідтвердження довідки про відсутність хвороби. Після з’явилися коментарі та публікації з припущенням про те, що довідка підроблена. Прогнози, що вибори 2020 стануть одними з найбруднішими за останні 10 років, нажаль частково справджуються.

Справжнім інформаційним резонансом можна назвати ситуацію довкола виборів голови Хустської ОТГ. Так 22 жовтня на офіційній сторінці хустської міської ради з’явилася інформація з обвинуваченням голови ОДА Олексія Петрова про те, що на Хустщині він допустив ситуацію, що у робочій поїздці його супроводжувала людина, яка ніби то хвора на Ковід. Мова йде про діючого обласного депутата, а зараз кандидат на голову Хустської ОТГ Василя Губаля. Реакція штабу Василя Івановича не змусила себе чекати і на його офіційній сторінці зявився пост з фотографією електронної довідки, яка засвідчує, що він здоровий.

Для встановлення достовірності довідки яку оприлюднив Василь Губаль ми звернулис до Михайла Ігната, головного лікаря медичного центру Діамед..А от і фото довідки Де чітко вказано, що Губаль Василь Іванович – здоровий, підтверджуємо і був таким під час візиту голови ОДА Олексія Петрова до Хуста. Шкода що сьогодні окремі кандитати використовують такі брудні технології і як діючий міський голова Володимир Кащук свідомо йде в конфронтацію з головою ОДА Олексієм Петровим використовуючи при цьому офіційні інформаційні джерела.

Сьогодні, суспільство вміє аналізувати, і користувачі соцмереж дуже швидко розпізнали фейк, про що свідчать численні коментарі. Ми в свою чергу підтверджуємо достовінісь довідки і сподіваємось, що наше оперативне журналістське розслідування допоможе громадськості зробити правильні висновки.

Ми продовжуємо слідкувати за ситуацією довкола виборчого процесу в місті Хуст і будемо Вас інформувати.
Категорія : Політика


Залишити Коментар