На Закарпатті за 4 мільярди гривень хочуть побудувати новий аеропорт

вересня 29 / 2020
На Закарпатті за 4 мільярди гривень хочуть побудувати новий аеропорт
У Закарпатській області планується будівництво нового аеропорту з орієнтовним витратним бюджетом 3-4 млрд гривень. Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України з посиланням на слова очільника відомства Владислава Криклія.
«Ми плануємо побудувати новий аеропорт на Закарпатті. Урядом вже затверджено обсяг фінансування у розмірі 30 млн грн на передпроєктні та проєктні роботи з будівництва нового аеродрому, і зараз ми визначаємось з оптимальним місцем розташування летовища. Хочемо реалізувати цей проєкт у рамках державно-приватного партнерства, де держава буде брати на себе витрати на будівництво аеродрому, а приватний інвестор займатиметься зведенням терміналу. Орієнтовний обсяг інвестицій – 3-4 млрд грн. Все залежатиме від подальших розрахунків і місця, де буде знаходитись майбутній аеропорт», – сказав Криклій.
За його словами, на даний час у силу географічних та інших територіальних особливостей аеропорту «Ужгород», який знаходиться практично на кордоні зі Словаччиною, відліт і захід на посадку літаків на летовищі неможливий без використання словацької території.
Як зазначили у Міністерстві, розвиток аеропорту «Ужгород» для забезпечення сучасних потреб авіакомпаній зараз вкрай ускладнений, оскільки подовження злітно-посадкової смуги через наближеність до державного кордону неможливе. Також неможливо встановити радіотехнічні засоби посадки через щільну забудову міста та світлосигнальне обладнання – воно нині знаходиться на території Словаччини.
Таким чином, підкреслили в українському міністерстві, практично впродовж усієї своєї діяльності летовище в Ужгороді повністю залежить від словацької сторони.
Також у Міністерстві зазначили, що для відновлення повноцінного функціонування міжнародного аеропорту «Ужгород» 24 вересня у Братиславі укладено двосторонню міжурядову угоду між Україною та Словаччиною.
Категорія : Політика


Залишити Коментар