Новини по нашому 943 Переглядів 0 Рейтинг

У Мукачеві створили першу ромську жіночу громадську організацію «Мукачівські ромські жінки «Ромське сонце (Романо кхам)»

серпня 07 / 2024

6 серпня у Мукачеві зареєстрована перша у місті ромська жіноча громадська організація – «Мукачівські ромські жінки «Ромське сонце (Романо кхам)», яку очолила молода громадська активістка Єва Балог, - розповів на своїй сторінці у фейсбуці художник та керівник школи «Ром-арт» Тиберій Йонаш.
Головною метою організації визначено сприяння реалізації рівності прав ромського населення, ромських жінок, дітей, молоді, ВПО для досягнення гендерної рівності, реалізації, захисту, та просування їх інтересів, прав, свобод і можливостей, сприяння їх активному залученню до участі у громадській, політичній, економічній, культурній сферах суспільного життя, сприяння розкриттю і реалізації їх потенціалу та можливостей, здійснення просвітницької діяльності щодо реалізації, захисту та просування інтересів, прав, свобод і можливостей ромських жінок, молоді та дітей, їх підтримка в критичних життєвих ситуаціях, протидія будь-яким формам насильства, особливо насильства згідно з гендерною ознакою.
Вже відбувся перший круглий стіл, на яких ромські жінки визначили першочергові завдання у своїй громадській роботі. Були обговорені питання захисту прав ромських жінок та дітей, пов’язані з цим проблеми у сфері освіти, соціального захисту та медицини. Також буде проводитися активна робота з ромськими родинами з числа ВПО.
Фото, текст взяті з сторінки Тиберія Йонаша.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар