Новини по нашому 274 Переглядів 0 Рейтинг

Мукачівець ще у 2022 році отримав звання «Почесного донора України» (відео)

червня 16 / 2024


Щорічно 14 червня країни світу відзначають Всесвітній день донора крові. Мукачівець Віталій Удут у 2022 році отримав звання «Почесного донора України». Для того щоб його отримати необхідно безоплатно здати 40 разових максимально допустимих доз крові. Вперше пан Віталій здав кров ще 15 років тому у Донецькій області. Протягом останніх років він здав вже майже 20 літрів крові. У чоловіка найпотрібніша група крові – 2 позитивна. За його словами, одна донація рятує три життя.

Чоловік каже, коли у лікарнях є чимала кількість тяжко поранених військових, просто неможливо залишатися осторонь. Здаючи кров, донор дає людям шанс на життя. Якщо у нього є можливість допомогти комусь одужати, він обов’язково приїде і здасть кров. Для чоловіка відзнака стала несподіванкою. Каже, ніколи в житті не прагнув отримати цього звання.

Вважає, що це повинно бути в кожного в душі. Наразі Віталій Удут продовжує здавати кров, готується до своєї вже п’ятдесятої донації та закликає до цього друзів і знайомих. Адже вважає, що кожна людина має зробити свій внесок у здоров’я нації та майбутню перемогу.

Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар