Новини по нашому 502 Переглядів 0 Рейтинг

В Ужгороді на тренінгу говорили про безбар’єрний простір та доступність туристичних об’єктів

травня 14 / 2024


З ініціативи управління туризму та курортів та за участі Асоціації фахівців туристичного супроводу Закарпаття у прес-центрі ОДА пройшли навчання для представників нацпарків, закладів культури і туристичних об’єктів на тему інклюзії і безбар’єрності.
На початку тренінгу очільниця управління туризму та курортів Закарпатської ОДА Маріанна Готра звернула увагу присутніх на важливості дотримання національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні та розповіла про майбутню реалізацію заходів програми розвитку туризму та курортів у Закарпатській області, спрямованих на забезпечення доступних умов для відвідування туристичних закладів особами з інвалідністю.
У свою чергу заступниця директора Обласного центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Ірина Рошкович розповіла про етику спілкування та взаємодію з людьми, яким важко пересуватися, а також тими, хто має труднощі у спілкуванні, вади слуху або зору.
Регіональна координаторка всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Таїсія Симочко познайомила присутніх з основами етики спілкування з військовими, а спеціалістка управління соцзахисту населення Полянської сільської ради Людмила Морданинець розповіла про інклюзивний туризм як комплексний підхід для створення сприятливого суспільного середовища.
ℹ️ Додамо, що за результатами моніторингу проведеного фахівцями Міністерства відновлення у 2023 році, Закарпатська область отримала середній ступінь безбар’єрності. На території регіону частково безбар’єрними визнано 46% об’єктів фізичного оточення і послуг.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар