Новини по нашому 610 Переглядів 0 Рейтинг

65 в Ужгороді та понад сотня по Закарпаттю – міні-скульптурки стали туритсичною родзинкою краю (відео)

березня 24 / 2024



65 в Ужгороді та понад сотня по Закарпаттю – міні-скульптурки стали туритсичною родзинкою краю. Здебільшого це міні-портрети цікавих та гідних історичних постатей, персонажів чи міфічних героїв, дотичних до Срібної Землі. У бронзі їх відтворюють скульптори Михайло Колодко, Роман Мурник, Степан Руснак, Василь Криванич та інші. Показати місто з іншого формату та по новому презентувати його принади – така мета проєкту розвитку туризму через призму міні-скульптурок.

Аби покращити туристичну привабливість Ужгорода, розробили ще й унікальну сувенірну колекцію. До популяризації мініскульптурок активно долучаються різні закарпатські бренди. Такі колаборації сприяють туристичній привабливості Ужгорода і слугують способом виживання у непрості часи для бізнесу. Як знайти усі мініскульптурки? -таке питання часто задають туристи. Більше того, далеко не всі ужгородці знають про їх локацію. У відповідь на цей запит і створили туристичний маршрут «Мініскульптури Ужгорода» Усі атракції розміщені на зрозумілій карті і слугують орієнтиром для формування самостійного маршруту для туристів.

З таким ресурсом легко вивчати місто самостійно, без послуг гідів. Безкоштовний варіант мапи розповсюдять у різних громадських закладах. Туристичний маршрут «Мініскульптури Ужгорода» покликаний зайняти туитсів на 2-3 години. А от щоб на довше, наприклад, на вікенд, – це вже наступний проєкт під назвою «Турбокс», який презентують згодом. Такий досвід буде корисний іншим містам та регіонам України.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар