Новини по нашому 1 331 Переглядів 0 Рейтинг

В Ужгороді вночі мобілізували водія автобуса, який перевозив дитячу команду з Вінниці

листопада 13 / 2023

В Ужгороді вночі співробітники ТЦК мобілізували водія автобуса, який перевозив дитячу команду з Вінниці на спортивні змагання з тхеквондо.
Про це 12 листопада повідомив журналіст Віталій Павловський на своїй Facebook-сторінці.

"Вночі до хостелу, де ночував водій, увірвалися співробітники ТЦК із поліцейськими і забрали його разом з іншими чоловіками до військкомату. Телефон забрали і не дали зв’язатися з рідними та тренерами, а після військово-лікарської комісії одразу направили до навчального центру в Чернігові", — йдеться у публікації.

Пізніше журналіст повідомив, що перевізник підготував іншого водія, щоб повернути спортсменів. За ключами від автобуса до військкомату довелось посилати дівчину з Маріуполя, яка мешкає в Ужгороді.

Журналістам Суспільного вдалося зв'язатися із водієм автобуса Михайлом Поліщуком. Чоловік розповів, що від нього забрали мобільний телефон та документи, зараз він знаходиться у військовій частині Рівненської області.

Тренер вінницьких спортсменів Валерій Довбня у коментарі Суспільному зазначив, що водія поселили в сусідній хостел. "О пів на другу ночі з 10 на 11 листопада водій зателефонував і повідомив, що його забирає поліція та військові, вантажать у військкомат. Не його одного, а всіх чоловіків, які на той час були в хостелі. І попереджає, що в нього забирають телефон. Але із розмов каже, все буде добре, мене зранку відпустять. Зранку 11 листопада його не відпустили із військкомату, тому, щоб дістатися до спорткомплексу, де проходили змагання, довелось наймати місцевого перевізника. До Вінниці спортсмени дісталися вранці 13 листопада", — розповів тренер.

Суспільне намагалося отримати коментар представників територіального центру комплектування, однак на дзвінки там не відповіли.

Що кажуть у Закарпатському ТЦК
13 листопада на Facebook-сторінці Закарпатського ОТЦК та СП відреагували на ситуацію. "Під час спільних заходів із Національною поліцією України щодо перевірки дотримання правил військового обліку та виявлення громадян, які ухиляються від мобілізації, представниками спільних груп було виявлено громадянина, який не надав інформації про перебування на військовому обліку", — йдеться у публікації.

"Представники Нацполіції доставили його до Ужгородського РТЦК та СП для уточнення військово облікових даних. При уточненні з’ясувалося, що у громадянина законних підстав на відстрочку від мобілізації (які передбачені 23 статтею Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію") немає, і останній безпідставно уникає військової служби в ЗСУ. Зазначаємо, що у своїй роботі територіальні центри комплектування та соціальної підтримки керуються виключно чинним законодавством", — написали на сторінці Закарпатського ОТЦК та СП.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар