Новини по нашому 698 Переглядів 0 Рейтинг

В Ужгороді у межах міжнародного проєкту SUMCITYNET встановили парклети

вересня 26 / 2023


Чотири парклети у межах реалізації міжнародного проєкту «SUMCITYNET: міста за покращення доступності і кліматично-сталу міську мобільність», встановили в Ужгороді на вулицях Швабській, Августина Волошина та Капітульній.

Парклет – це багатофункціональний простір із лавицями, кріслами, столами, а також зеленими насадженнями, велопарковками тощо. Це невеликі за розмірами конструкції, які займають від двох до трьох паркомісць. Їхнє завдання, зокрема, і продемонструвати альтернативну цінність міського простору.

Начальниця управління міжнародного співробітництва на інновацій Ужгородської міської ради Вікторія Тарахонич повідомила, що головний партнер проєкту – Агенція сприяння регіонального розвитку карпатського регіону «ФОРЗА». Також, окрім міської ради над реалізацією проєкту, який стартував у 2021 році, працювало і Жешувське регіональне агентство розвитку. Пропозиції стосовно розміщення парклетів у місті розглядала робоча група, до її складу входили працівники міськради, представники ФОРЗИ, долучили й представників патрульної поліції, без консультації з якими не був розміщений жоден парклет в Ужгороді.

За словами голови ГО «ФОРЗА» Лесі Лойко, починаючи із 2021 року, двічі оголошували відкритий конкурс на ескізи парклетів, на розгляд журі було 20-ти робіт із Ужгорода, Полтави та Львівщини. Опісля провели відкриті захисти робіт, щоб кожен охочий міг долучитися до розробки проєкту, вказавши свої зауваження, побажання тощо.

ЄС профінансував цей проєкт на 90%, співфінансування з міського бюджету склало 10%.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар