Новини по нашому 609 Переглядів 0 Рейтинг

Вихідні на Закарпатті: нові мініскульптурки, змагання стронгменів та забіг виноградниками

вересня 11 / 2023
💥 Вихідні на Закарпатті: нові мініскульптурки, змагання стронгменів та забіг виноградниками

На цих вихідних Ужгород відзначав свою 1130-ту річницю. З нагоди свята в місті відбулися чимало подій і от найцікавіші із них:

🔵 Разом зі стронгменами в місто приїхав Василь Вірастюк: на набережній Незалежності провели третій етап змагань для ветеранів і військовослужбовців «Сильні України». Учасники мірялися силою в трьох дисциплінах: жим лежачи, веслування на концепті та аеробайк.

🟡А перед цим 8-кілометрову смугу перешкод долали представники силових структур краю, органів місцевого самоврядування, ОВА, Обласного центру підготовки населення до нацспротиву, ветеранські, волонтерські спільноти. Разом із дорослими на старт забігу StrongRace вийшли й діти, інформує Віктор Микита - голова Закарпатської ОДА.

🔵 З нагоди дня міста в Ужгороді пройшла відкрита екскурсія, яку провела гідеса Ірина Газій, інформує Ужгородська міська рада. Ужгородці та гості міста пройшлися Липовою алеєю, вулицею Корзо, на площі Театральній почули історію пам’ятника художнику Ігнатію Рошковичу та почули про ужгородські мініскульптурки

🟡 До речі, про мініскульптурки. На цих вихідних їх в Ужгороді вже стало 60! На бастіоні Ужгородського замку відкрили мініскульптуру «Легенди Закарпатських замків» (скульптор Роман Мурник), а у крамниці біля підніжжя замку – «Castrum Ung» (скульптор Ян-Павло Роман).

🔵 Також у День Ужгорода відкрито пам’ятний знак на честь 128-ої окремої гірсько-піхотної бригади, інформує Федір Шандор

🟡 Та не Ужгородом єдиним) У селі Пістрялово, біля Мукачева, пройшов традиційний забіг виноградниками Chateau Pauk. Учасники бігли серед гарних краєвидів під гронами винограду та садами яблунь.

Проведенню цих та інших туристичних подій завдячуємо захисникам України 🇺🇦
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар