Новини по нашому 1 128 Переглядів 1 Рейтинг

Річки Закарпаття поповнюють фореллю

червня 03 / 2023
Річки Закарпаття поповнюють фореллю
Басейн р. Тиса поповнився мальками струмкової форелі.


Протягом минулих чотирьох днів в річки Брустурянка, Шипіт, Великий, Яновець та Красношурка вселено близько 35 тис. екземплярів малька форелі струмкової.

Середня вага екземпляра становила 3 грама.

Зариблення річок провели за рахунок компенсаційних коштів групи енергетичних компаній, що реалізовують проєкти зеленої енергетики та відповідно до Порядку штучного розведення (відтворення) вирощування водних біоресурсів та їх використання, затвердженого наказом Мінагрополітики від 26.08.2022 № 622.

До даної акції з відтворення долучились працівники лісомисливських господарств, представники місцевого самоврядування та Держпродспоживслужби, громадськість, школярі. Дякуємо кожному, хто долучився до такої корисної та важливої справи.

Специфіка зариблення струмковою фореллю – це кропіткий процес, який відбувається у декілька етапів. Для вищих шансів виживання мальків, вселення проводиться не в одному місці русла річки, а у різних, з урахуванням ландшафту, зариблень минулих років, розташування населених пунктів тощо. Період приживлюваності мальків дуже різний і залежить від багатьох природних факторів. Зазвичай, у перший рік після зариблення виживає орієнтовно 70 % струмкової форелі.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар