Новини по нашому 457 Переглядів 0 Рейтинг

Рахівщина є багатим краєм не тільки на унікальні природні комплекси, але й культурну спадщину, унікальну самобутність, що формувалася тут протягом десятиліть

травня 27 / 2023

Основною важливою галуззю корінних гуцулів являється тваринництво, розведення овець та виготовлення з них сировини легкої промисловості - овечої шерсті, яка має важливе значення в домашньому побуті гуцулів
✔️Як обробляють овечу вовну в домашніх умовах, покроково показала народна майстриня - ГАФІЯ КОВАЧ на нашому майстер-класі, який проходив в музейні кімнаті будинку культури.
✔️Майстриня розповідала , та демонструвала всі етапи обробки хутра. Роботу ремесла вона перейняла від матері та бабусі,а тепер і сама утримує і домогосподарстві вівці і власноруч виконує ці процеси.
📌 Майстер-клас пройшов на одному подиху. Глядачі, учні 7-А класу Рахівського ЗЗСО #1 (під керівництвом Світлани Слюсарчук) перенеслися в стародавні часи, коли гаджетів ще не було, а дозвілля у молоді проходило на вечорницях..
Діти мали змогу власноруч спробувати відтворити всі етапи обробки та дізналися багато цікавого, були дуже допитливі та комунікабельні.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар