Новини по нашому 597 Переглядів 1 Рейтинг

«А як у вас кажуть?» – проєкт, завдяки якому студенти УжНУ популяризують діалектичну мову нашого краю (відео)

березня 26 / 2023
«А як у вас кажуть?» – проєкт, завдяки якому студенти УжНУ популяризують діалектичну мову нашого краю (відео)


«А як у вас кажуть?» – проєкт, завдяки якому студенти філологічного факультету УжНУ популяризують діалектичну мову нашого краю. Дівчата під керівництвом своїх викладачів знімають невеликі ролики, у яких обмінюються знаннями та розповідають глядачам про слова, яких дехто цурається, а інші ж навпаки бачать у цьому родзинку. Адже саме діалектизми – роблять нашу мову яскравою, неповторною та навіть екстравагантною.

Наша знімальна група завітала на зйомки одного з випусків. Щороку з початком весни люди починають поратися у городах та на полях. Прибираючи свої обійстя вдаються до спалювання сухостою . Зараз чи не щодня працівники ДСНС фіксують факти спалювання сухостою. Недбалість людей у поводженні з вогнем може призвести до плачевних наслідків. За спалювання сухостою, відповідно до Закону України внесено зміни до статтей 77 та 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, зокрема, збільшено розміри штрафів. На Закарпатті від початку року зафіксовано близько 40 пожеж в екосистемах.

Тому працівники ДСНС проводять роботу з населенням та попереджають про наслідки та відповідальність. На території Мукачівського району впродовж поточного року є і трагічні випадки. Зокрема 4 людини загинули від вогню. У аналогічному періоді минулого року, травмованих людей та тих, хто загинув унаслідок спалювання склала близько 10 осіб. Людей вкотре попереджають не спалювати сухостій та опале листя. Природні відходи краще компостувати або ж викидати їх до сміття. У разі того, якщо ви вирішили спалювати на своїй присадибній ділянці та дотримуйтеся правил безпеки.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар